blokkendoos kid's concept vormen

6 redenen om bewust voor houten speelgoed te kiezen

Ouders, kinderdagverblijven en scholen kiezen er steeds meer bewust voor om plastic speelgoed door houten speelgoed te vervangen.
Ook wij kunnen deze ontwikkeling alleen maar toejuichen en we geven je enkele redenen waarom we zo’n fan zijn van houten speelgoed.

1. Houten speelgoed is duurzaam en gaat lang mee
We ontkennen niet dat houten speelgoed een stuk duurder is dan plastic, maar het is wel bijna onverslijtbaar en gaat generaties lang mee. Plastic speelgoed verkleurt na een tijd, er gaat al eens een lampje of geluidje kapot en al snel belandt het in de vuilbak. Houten speelgoed daarentegen is stevig en kan tegen een stootje, het speelgoed zie je vaak na jaren nog altijd onveranderd bij de grootouders staan.

2. Houten speelgoed stimuleert de fantasiemintgroen houten blokken dutch lifestyle
Houten speelgoed is eenvoudig en bevat niet zoveel details, je kan niet op een knopje drukken waarbij je daarna een klank-en lichtspel te zien krijgt. Je kindje experimenteert zelf door te duwen, trekken en draaien wat zorgt voor een actieve geest tijdens het spel. Doordat het zo simpel is laat je het kindje zelf nadenken over wat hij/zij allemaal met het speelgoed kan doen. Denk maar aan een houten blokkenset bijvoorbeeld wat zowel de motorische als de verstandelijke ontwikkeling stimuleert. Maak samen met je kindje een hoge toren, tel de blokjes of leg dezelfde vormen samen, mogelijkheden genoeg!

3. Houten speelgoed is veilig
Bij het produceren van houten speelgoed komen geen schadelijke stoffen vrij en er zijn ook geen giftige stoffen in verwerkt. Hout is een natuurlijk materiaal, het kan niet in kleine stukjes gebroken worden en de randen zijn niet scherp. Om het speelgoed een kleurtje te geven wordt vaak een verf op waterbasis gebruikt wat ook helemaal veilig is. Kleine kindjes gaan op ontdekking en steken maar al te graag speelgoed in hun mond, met hout is dit dus volledig veilig!

4. Houten speelgoed is tijdloos
Blokken, een schommelpaard, houten kegels,… Dit zijn klassiekers die je ongetwijfeld nog kent uit je eigen kindertijd. Het speelgoed gaat over van generatie op generatie en kinderen blijven dit leuk vinden. Houten familiestukken op de zolder van oma en opa vinden en ze doorgeven aan je eigen kindje, superleuk toch?

blokkendoos kid's concept vormen

5. Houten speelgoed is mooi en decoratief
Houten speelgoed heeft een eenvoudig design, is rustig van kleuren en heeft een zachte vorm. Ook wanneer er niet mee gespeeld wordt is het aantrekkelijk om naar te kijken. Zet het speelgoed op de kinderkamer of in de woonkamer, en je hebt er een mooi decoratiestuk bij!

6. Houten speelgoed is een stimulans voor meer lichaamsbeweging
Een plastic speelgoed telefoon of een piano die geluid maakt als je op de knopjes drukt is zeker leuk, maar dat vereist weinig fysieke inspanning. Met houten speelgoed wordt je kindje gestimuleerd om zelf in actie te komen en creatief te zijn. Om met houten speelgoed muziek te maken moet je in beweging komen, laat je kindje slaan met stokjes op de trommel of schudden met sambaballen en je hebt binnenkort een echte muzikant in huis!

trommel zwart kid's conceptmaracas baby

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *