Blog

Tips voor een geslaagd babybezoek

tips babybezoek

Het is terug bijna zover, ik ben 38 weken zwanger van ons derde kindje en we kijken dan ook enorm uit naar de komst van de baby! Zodra familie en vrienden op de hoogte zijn willen ze de kleine spruit komen bewonderen en de kersverse ouders feliciteren. Natuurlijk is op babybezoek gaan leuk, maar uit mijn eigen ervaring heb ik enkele tips bedacht die je misschien best even leest voor je enthousiast vertrekt.

1. Ga niet op de eerste dag. Geef mama en papa even tijd om te bekomen en te genieten van hun baby voor ze die momenten met anderen moeten delen. Als je niet de oma, opa, meter, peter, broer of zus bent kan je best de eerste dag van de geboorte vermijden.

2. Maak voor thuisbezoek een afspraak en kom op tijd. Als er een afspraak is gemaakt zorg dan dat je niet te vroeg of te laat komt. Ouders plannen hun bezoek zoveel mogelijk tussen de voedingsmomenten en slaapjes heen. Kom je te vroeg; dan is mama misschien nog bezig met voeden, luiers verversen of het huis opruimen. Kom je te laat dan laat je de ouders onnodig wachten want ze hebben misschien nog bezoek of iets anders gepland. Als je toch ziet dat je te laat zal zijn kan je altijd even bellen en vragen of het nog past om langs te komen.

3. Blijf niet te lang hangen. Hoe leuk babybezoek ook is, het kost enorm veel energie voor de pas bevallen mama. De ouders, en eventuele broer(tjes), zus(jes) moeten ook nog wennen aan het nieuwe ritme met de baby in huis. Het is moeilijk om zelf bezoek weg te sturen, dus bedenk dat jij diegene bent die initiatief moet nemen om op te staan.

4. Ben je ziek? Blijf dan thuis. Niets is zo vervelend als bezoek die net ziek is geweest of verkouden aan het worden is. Als ouder wil je echt niemand zien snotteren en hoesten boven jouw fragiele baby. Zorg er ook voor dat jouw handen en nagels proper zijn. Het is een kleine moeite om ze te wassen voor je vertrekt of na een toiletbezoek.

5. Hou je aan de geboortelijst of vraag wat ze nog nodig hebben. Bij een tweede of derde kindje heb je de belangrijkste spullen al in huis. Toch gebeurt het dat ouders overspoeld worden met knuffels die ze niet nodig hebben of kledij die ze niet leuk vinden. Wil je een waardevol cadeau geven dat niet ergens achteraan in een kast belandt? Kies dan iets van de lijst, geef een cadeaubon, geef een envelopje of vraag wat ze nog graag willen.

6. Geef complimentjes. Voor iedere ouder is hun baby altijd de mooiste en de liefste van de hele wereld! Ze zijn ook overtuigd van de keuzes die ze maken en proberen het goed te doen. Jij kan daar anders over denken maar hou je eerlijke mening dan best voor jezelf. Vergeet ook de mama geen complimentje te geven, want zij heeft iets ingrijpends meegemaakt en herstelt nog. Je kan haar ook iets kleins geven zoals badproducten, chocolade of een tijdschrift. Tussen alle cadeaus voor de baby zal de mama dit zeker waarderen!

7. Denk ook aan grote broer/zus. Ook voor de andere kinderen in het gezin is het een bijzondere tijd. Ze moeten wennen aan de baby en krijgen even wat minder aandacht. Je kan daarom voor broer/zus iets kleins meenemen zoals een kleurboek, stickers of een puzzel.

8. Pak de baby niet zomaar op. De baby uit de box of wieg nemen wanneer hij/zij slaapt is echt not done. De ouders zullen zelf wel het kleintje in jouw armen leggen als ze dit willen, of je kunt het ook altijd even vragen. Als ze het liever niet hebben, neem dit dan niet persoonlijk op. Sommige ouders (zeker bij een eerste kindje) willen hun baby gewoon liefst zoveel mogelijk bij zichzelf houden.

9. Geef niet teveel ongevraagd advies. Ok, wij geven nu ook tips maar deze lees je vrijwillig. Kersverse ouders worden al overstelpt met advies en informatie van bijvoorbeeld de vroedvrouw of Kind & Gezin. Ze moeten in het begin nog zoveel zelf ondervinden, en elke extra tip maakt alles gewoon nog ingewikkelder. Hoe goed je het ook wil bedoelen, kom gewoon gezellig op bezoek en als de ouders jouw advies willen zullen ze er zelf wel om vragen.

10. Kreeg je geen suikerbonen? Het betekent niet dat ze je niet belangrijk vinden of je bezoek niet appreciëren. De suikerbonen worden gewoon zo vaak vergeten en ouders voelen zich daar achteraf ongemakkelijk bij. Als je er zelf aan denkt, geef hen dan een kleine hint. Zeg bijvoorbeeld hoe leuk, mooi of origineel je de suikerbonen vindt en dan krijg je zeker ééntje mee! 😉

Zo, met deze tips in het achterhoofd ben je klaar om te vertrekken!

 

Hoera je kindje is 1 jaar!

Precies twaalf maanden geleden hield jij je baby voor de eerste keer in je armen en het lijkt nog als de dag van gisteren. Je kleintje heeft alle seizoenen meegemaakt, hij kan zitten, kruipen en zet misschien al de eerste stapjes. Tijd voor een spetterend eerste verjaardagsfeestje met ballonnen, slingers, taart en cadeautjes!
Een éénjarige heeft geen tijdsbesef en begrijpt het concept verjaardag nog niet. Toch zal hij aan alle opwinding in huis merken dat er iets spannends staat te gebeuren. Ook voor mama en papa is het een heel speciale dag die jullie willen vieren en dat vraagt toch wat voorbereiding. Hierbij enkele tips voor het perfecte verjaardagsfeestje:

 • Uitnodiging

Maak een lijstje van wie je allemaal wil uitnodigen. Als je het liefst zo veel mogelijk mensen wilt uitnodigen, realiseer je dan dat je je kindje daar waarschijnlijk helemaal geen plezier mee doet. Van alle drukte en aandacht zal hij overweldigd zijn. Maak een overzicht van familie en vrienden waarvan je weet dat zonder hen, de dag niet compleet is.

Een feestje wordt pas officieel als je uitnodigingen verstuurt! Dit kan al heel simpel, door bijvoorbeeld een collage met foto’s van je kindje van het afgelopen jaar te maken (0 maanden oud, 1 maand, 2 maanden tot en met 11 maanden oud). Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, als men maar de datum en de begintijd van het feestje weet. Om inspiratie op te doen kan je eens een kijkje nemen op Pinterest.

 • Taart

Foto’s van je schat die grabbelt met de handjes in een grote taart zijn heel leuk, maar uiteraard kan je diezelfde taart dan niet meer aan je gasten serveren. Denk daarom vooraf na over hoe je het wil aanpakken. Je kan bij de bakker een klein taartje bijbestellen voor je kindje of je zou ook van de grote taart een stukje kunnen snijden. Zet op de taart één kaarsje en als de gasten er zijn kan je samen het kaarsje uitblazen.

Voor als er meer gasten komen kan een dessertbuffet ook altijd leuk zijn om te doen. Denk aan cakepops, cupcakes, chocolademousse, wafeltjes, fruitbrochettes en ga zo maar door. Je kan de tafel heel leuk aankleden met een slinger of bijvoorbeeld wat confetti strooien tussen het aanbod van desserts.

gouden kaars 1slinger happy birthdayconfetti goud roze

 • Decoratie

Geen feestje zonder ballonnen! Maak ballonnen vast aan een touw en hang ze als een slinger door de woonkamer. Je kan ook leuke folieballonnen met zelfklevende tape aan de muur hangen of ze vullen met helium en aan de kinderstoel bevestigen. De vloer van je woonkamer bezaaien met ballonnen is ook een topper. Dit zorgt niet alleen voor een feestelijk effect, ook je kleintje kruipt of loopt al snel de ballonnen achterna, plezier verzekerd!

Ballonnen mix pastelFolieballon yayhappy birthday slinger goud

 • De outfit

Zorg voor een feestelijke outfit die je zelf graag ziet maar waar je kindje ook gemakkelijk in is. Leg eventueel nog reservekleertjes klaar voor moest je kleintje na het taartfestijn helemaal onder de slagroom zitten. Je kan natuurlijk ook een grote slab gebruiken om de schade te beperken ;).

De outfit maak je compleet met een verjaardagskroon! Creatieve mama’s kunnen zelf eentje in elkaar knutselen maar een krijtbordkroontje die je voor elke verjaardag opnieuw kan gebruiken is ook mooi. Met krijt of met een krijtbordstift kan je de leeftijd erop schrijven en zelf versieren naar wens. Achteraf met een vochtige doek afwassen en hij is terug klaar voor de tweede verjaardag of voor een ander kindje.

krijtbordkroon Ma-CielKrijtbordkroon Ma-Ciel

 • Cadeautjes

Natuurlijk mogen cadeautjes niet ontbreken op een verjaardagsfeest. Enkele cadeautips voor die leeftijd zijn: een loopkar, een trommel, een xylofoon, houten blokken,…. Maar je zult zien; vooral het scheuren van het cadeaupapier is al een hele belevenis. Het is leuk als je de dag erna thuis bent zodat je kindje al het nieuwe speelgoed kan ontdekken en wat kan bekomen van de drukke dag. Je kan eventueel ook wat speelgoed achterhouden en elke week of maand terug iets bovenhalen zodat je kind telkens iets nieuw heeft om mee te spelen.

xylofoon mint kid's conceptdonkerroze houten blokken dutch lifestyleblokkendoos kid's concept vormen

 • Foto’s

Door alle drukte kan je wel eens vergeten om de nodige foto’s van die speciale dag te maken. Zorg daarom dat je vooraf iemand aanwijst die graag foto’s wil maken. Er is altijd wel een bereidwillige fotograaf te vinden in de familie of vriendenkring. Je kan ook al enkele foto’s maken voordat het feestje begint. Denk maar aan je kindje in de eetstoel die versierd is met ballonnen of een foto met de verjaardagskroon op.

 • Geniet en hou rekening met je kindje

Je kind krijgt op zijn of haar feestje veel aandacht van alle gasten maar het is ook belangrijk om zelf te genieten. Probeer om niet alleen maar bezig te zijn met het zorgen voor de gasten en heen en weer te lopen. Zet zoveel mogelijk vooraf klaar zodat je zelf de tijd hebt om samen pakjes open te maken en aan tafel te zitten wanneer jullie oogappel zijn/haar eerste taartje eet. Hou ook rekening met het dagritme van je kind. Sla zeker geen dutjes over want anders zit je met een huilend kind aan tafel die allesbehalve in feeststemming is.

Maak er een geslaagd verjaardagsfeestje van en geniet samen van deze belangrijke mijlpaal!

Gaan slapen met de mooiste nachtlampjes

ijsbeerNachtlampjesNachtlampje panda

Goed slapen begint voor een baby of kind bij een omgeving waarin het zich veilig voelt. Als je (kleine) kinderen hebt dan is de kans groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met angst om te gaan slapen in het donkere kamertje. Misschien kun je je nog herinneren dat je vroeger als kind zelf bang was voor het donker, dit helpt om je in te leven in het gevoel van je zoon of dochter. Dit angstig gevoel moet je altijd serieus nemen want het kan slaapproblemen en aanhoudende vermoeidheid als gevolg hebben. Je kan geruststellen en troosten maar uiteindelijk moet jouw kindje leren om zelfstandig in te slapen zonder steeds papa of mama te roepen.

De gemakkelijkste en meest doeltreffende oplossing om angst in het donker in te perken is een nachtlampje. Met het klein beetje licht creëer je een veilig en knus gevoel in de slaapkamer; de kans is groot dat slapen daardoor terug gemakkelijker gaat! Naast de praktische kant staat een nachtlampje natuurlijk ook altijd mooi op de kinderkamer. Wij zijn grote fan van de lampjes van Eef Lillemor in ster, regenboog en- wolkvorm. De vrolijke nachtlampjes in zachte kleuren geven precies genoeg licht om je kleintje op weg te helpen naar dromenland. Sinds kort kregen deze lampjes ook gezelschap van een lieve ijsbeer en panda naar ontwerp van designer Suzie Ultmann.

Superhandig én ook ecologisch is de automatische timerfunctie waardoor al deze lampjes vanzelf uitgaan na 1u. Ze zijn gemaakt van fijne kunststof, worden niet warm en werken op batterijen waardoor ze volledig veilig mee kunnen naar bed. Je kind kan met een simpele drukknop zelf het nachtlampje terug aanzetten wanneer hij of zij wakker wordt in het holst van de nacht.

Kortom, een nachtlampje mag eigenlijk in geen enkele kinderkamer ontbreken! Nu snel je kindje instoppen, een verhaaltje lezen, een zoen, een knuffel en voor je weggaat het lampje aan.. slaapwel!

 

DIY – aftelkalender Sinterklaas

Ondertussen heeft de Sint zijn intrede gemaakt in ons land en dat is vele kindjes niet ontgaan! Maar wat duurt het nog lang voor hij nu écht komt met heel wat lekkers en pakjes. Onze dochter is 3,5 jaar en vraagt bijna elke dag: “mama, wanneer komt Sinterklaas nu?” Om het wat makkelijker te maken heb ik op woensdagnamiddag samen met haar een leuke aftelkalender in elkaar geknutseld. Iedere dag mag ze een strookje van de baard van Sinterklaas knippen, en wanneer zijn baard helemaal ingekort is dan is het eindelijk zover!

Wat heb je nodig?
– Gekleurd papier (wit, rood, geel en roze)
– schaar
– lijm
– zwart stiftje
– meetlat

DIY - aftelkalender Sinterklaas

Aan de slag!
1.  Teken op een wit blad papier een grote baard en knip hem uit.
2.  Teken op een rood blad papier een mijter en knip hem uit.
3.  Teken op een roze blad papier een deel van zijn gezicht waar de ogen op zullen komen en knip hem uit.
4.  Teken op een geel blad papier een kruis en knip hem uit.
5.  Kleef het kruis op de mijter en kleef daarna de mijter en het gezicht op de baard.
6.  Teken ogen op het gezicht van Sinterklaas met een zwart stiftje.
7.  Trek tot slot lijntjes op de baard met telkens ongeveer 1cm tussen en nummer ze van boven naar beneden. Hang de aftelkalender ergens waar je
kindje hem goed kan zien en nu aftellen maar tot pakjesavond!

DIY - aftelkalender Sinterklaas

Een unieke manier om melktanden te bewaren

Kleine kindjes worden groot en telkens bereiken ze weer een nieuwe mijlpaal, het wisselen van een melkgebit is er daar eentje van. Als je kind ongeveer 5 tot 6 jaar is maken de melktandjes plaats voor een volwassen gebit. De tandjes komen los te zitten en na wat ‘wiebelen’ vallen ze vervolgens uit. Er zit nu een gat tussen de rij tanden en dit tot grote trots van de meeste kinderen want ze worden nu echt ‘groot’ en willen het aan iedereen laten zien!

Het sprookjesverhaal over de tandenfee is een leuke manier om van het wisselen van de tanden een echte belevenis te maken. Je kindje legt voor het slapengaan zijn of haar melktandjes onder het hoofdkussen. ’s Nachts zal de tandenfee de melktandjes vanonder het kussen halen en omruilen voor een klein cadeautje of een centje. De melktanden worden dan bewaard in een doosje en zo heeft je kind een leuk aandenken aan de sprookjesachtige tandenfee voor later. Ze worden dan bijgehouden in een plastieken doosje of luciferdoosje, maar wij zijn op zoek gegaan naar een meer unieke manier om de melktanden in te bewaren.

We vonden prachtige tandenfeekussentjes in Australië en waren op slag verliefd! De lieve dame Amanda heeft zelf ook een dochtertje en kruipt met veel plezier achter haar naaimachine om tandenfeekussentjes te maken. Elk stuk is dus handgemaakt en in een kleine oplage waardoor je dus wel iets héél speciaal in huis haalt. Ze zien er heel mooi uit en zijn bovendien ook erg handig want je kan ze met een strik aan het bed of de deurklink knopen. Bij elk kussentje zit er een kaartje met een afbeelding van het melkgebit waarop je zelf kan bijhouden op welke datum jouw kindje zijn of haar tand verloren is. We hebben ze in het roze, mintgroen, en zwart, en zijn ook leuk om bijvoorbeeld cadeau te geven voor de eerste communie.

tooth fairy pillow rozetoothfairy pillow zwarttooth fairy combi roze mint

Cadeautips voor elk type mama

travelkit linea mamma babyDe praktische mama

Voor deze mama moet alles vooral nuttig en gemakkelijk zijn. De babykamer is eenvoudig ingericht en ze koopt vooral dingen die echt nodig zijn voor de verzorging van de baby. Je maakt deze mama vooral blij met noodzakelijke spulletjes zoals verzorgingsproducten, een badcape, een slaapzak of een hoes voor over het aankleedkussen.

 

De creatieve mama slinger bergen grijs wit kidsware

Deze mama steekt uren tijd in het decoreren van de babykamer en knutselt zelf graag dingen in elkaar. Wanneer de baby er eenmaal is dan neemt ze met plezier tientallen foto’s op verschillende manieren of locaties. Deze mama kan je blij maken met een handgemaakte slinger om de kamer te decoreren of met een set mijlpaalkaarten om alle leuke momenten met haar fotocamera vast te leggen.

 

De goed voorbereide mamalepeljes numnum baby

Deze mama ging al shoppen de dag na haar positieve zwangerschapstest en heeft maanden voor de uitgerekende datum al werkelijk alles voor de baby in huis gehaald. Deze mama geef je best iets die ze later kan gebruiken voor als haar kindje wat ouder is zoals een eetsetje, handige lepeltjes of een houten blokkendoos.

 

houten bordje wolkDe design-mama

Deze mama houdt van luxe, kwaliteit en een mooi design. Je maakt ze gelukkig met dingen die helemaal in haar perfecte interieur passen zoals een placemat en een houten bordje voor op de tafel of geometrische blokken die ook decoratief op haar wandplankje kunnen staan.

 

De zachtaardige mama rammelaar konijn mintgroen zwart roze

Een mama die haar kleintje graag wil vertroetelen en die houdt van alles wat lief, schattig en zacht is. De babykamer is in pastelkleurtjes geschilderd, er ligt een schapenvelletje op de grond en het bedje is met knuffels gevuld. Deze mama wordt direct verliefd op de konijn rammelaars of de zachte pyjama’s met papegaaiduikers .

 

De coole mama muursticker you are so loved

Voor deze mama moet alles er wat ‘stoerder’ uit zien, zeker geen pastel voor haar. Ze houdt niet van typische meisjes-of jongensspullen in blauw of roze, en verkiest neutrale dingen die voor beide geslachten kunnen. Ze heeft een monochrome babykamer ingericht waar perfect een muursticker, muurdeco of kledinghaakje bij passen.

 

De sportieve mama fopspeenketting blauw

Deze mama blijft niet thuis zitten maar trekt er graag op uit en doet actieve dingen met haar kindje. Ze gaat graag wandelen in het park en daarbij kunnen een fopspeenketting om het tutje niet te verliezen en een handige drinkfles of snackdoosje zeker van pas komen.

Linea Mamma Baby producten

Linea Mamma Baby – alleen maar het beste voor mama en baby!

Linea Mamma Baby verzorgingsproducten

Kort na de geboorte kreeg ons dochtertje eczeem, haar hele lichaam zat vol met rode, droge plekken. De huisarts raadde ons aan om haar niet meer elke dag een badje te geven en om eens op zoek te gaan naar natuurlijke verzorgingsproducten. Maar dit bleek niet zo gemakkelijk, er zijn veel merken die producten op de markt brengen maar die het niet al te nauw nemen met chemische toevoegingen. Uiteindelijk kocht ik producten in de apotheek; de huid van ons kleine meisje verbeterde snel maar mijn portemonnee slonk ook snel want die producten zijn zeker niet goedkoop.
Ondertussen zijn we 3 jaar verder en ontdekte ik eindelijk een merk die voldoet aan al mijn eisen en bovendien ook zeer betaalbaar is! Het Italiaanse merk Linea Mamma Baby ontwikkelde een verzorgingslijn waar ik onmiddellijk verliefd op was en wel om deze redenen.

 • De producten zijn vrij van alles wat je niet in je babycare producten wil zien, ze bevatten extracten van organisch verbouwde ingrediënten zoals olijf, cardamom, bietsuiker,.. Bovendien zijn ze hypoallergeen en niet getest op dieren.
 • Linea Mamma Baby travelkitZe hebben een lichte geur zonder overheersend te zijn want je kindje ruikt van zichzelf natuurlijk ook al zo lekker.
 • Er werd ook aandacht besteed aan de verpakking, om jouw favoriete producten overal mee naartoe te kunnen nemen. De handige travelkit bevat de 4 belangrijkste producten om je kindje een bad te geven en is ideaal om mee te nemen op reis. Het cadeaupakketje heeft nog kleinere verpakkingen met een mini badschuim, mini zeep, mini shampoo en luiercrème waardoor dit tasje perfect is voor een weekendje weg.
 • De mooie, speelse, eenvoudige en handige verpakkingen zijn zeker een pluspunt. Elk product bevat een symbool zoals een vis voor het badschuim of een wolkje voor de conditioner en zo leert ook je kindje op een speelse manier de producten kennen. De flessen hebben een inhoud van maar liefst 500ml en er zit een pompsysteem op waardoor je nooit te veel neemt en je er dus een hele tijd mee verder kan.
 • Linea Mamma Baby rijstzetmeelzakjesDe verzorgingslijn heeft een uitgebreid gamma met alle producten die je nodig hebt voor je baby maar ook de mama werd niet vergeten. Als volwassenen vergeten we namelijk ook vaak om voor ons grootste orgaan, de huid, te zorgen. Voor de mama brachten ze een douchegel, intieme zeep, deogel en bodycrème op de markt. Zeg nu zelf, wie wil er nu niet de hele dag naar die heerlijke babygeur ruiken.
 • De unieke rijstzetmeelzakjes heb ik voor het eerst gebruikt toen ons dochter wat rode huiduitslag had na een boswandeling, en dit zorgde direct voor verlichting. Je legt een zakje in het bad tot het water melkachtig wit is en dan laat je jouw kindje even in dit badwater zitten. Het is de meest zachte manier om je kindje een bad te geven zonder andere producten te gebruiken. Het is vooral bedoeld om je pasgeboren baby mee te wassen maar het biedt zeker ook verlichting als je kindje huiduitslag heeft, de windpokken heeft of verbrand is door de zon.
 • Linea Mamma Baby babywater parfumDeze zomer werd ik grote fan van hun zacht geurende parfum. Het babywater bevat 100% natuurlijke ingrediënten met extracten van verfrissende calendula en is uiteraard zonder alcohol. Zo waren we deze zomer een dagje naar het speelplein geweest en daarna moesten we nog weg. Ons zoontje had gezweet en rook niet meer zo fris als ’s morgens, maar voor een badje was er geen tijd meer. Even snel wat babywater op zijn huid verstuiven en hij was weer helemaal verfrist, hij rook lekker en zijn huid voelde zeer zacht aan. Nu gebruik ik het zelfs na het badje of na het verschonen, ik ben ook helemaal weg van de zachte geur!

 

Wij zijn superblij dat we deze producten ontdekt hebben en onze kindjes ermee kunnen wassen en insmeren,
zijn jullie er ook klaar voor om ze te proberen?

leren eten doe je zo

Leren eten doe je zo..

leren eten doe je zo little lunni

Het is begonnen, het geklieder en geknoei tijdens het eten. Niet alleen het gezichtje van je baby zit onder de groentepap of fruitpap, maar ook de muur, de kinderstoel, het haar, de kledij en als je geluk hebt ook de kledij van de rest van het gezin.
Zodra je kindje geïnteresseerd is in het lepeltje, geeft dat aan dat hij/zij er klaar voor is om zelfstandig te leren eten. Het lijkt simpel, maar een lepel naar de mond brengen zonder onderweg het eten te verliezen is echt heel moeilijk!

Spelen met eten
Stel je erop in dat je kindje in eerste instantie vooral met zijn eten zal spelen. Hij zal er met zijn vingers in graaien en kneden, eten over zijn stoel smeren, ermee gooien en nog zoveel meer. Al snel heb je de neiging om in te grijpen maar maak je daar niet te druk om, zo leert je kindje namelijk hoe eten aanvoelt en hij raakt vanzelf dit spelletje wel beu.

Hou de schade beperkt
Om te voorkomen dat alles binnen een straal van een meter rondom je kindje besmeurd raakt met eten, inclusief hemzelf, neem je best een aantal voorzorgsmaatregelen. Doe je kindje een grote slab om, leg een krant of een stuk plastiek onder de kinderstoel, zet de stoel niet in de buurt van muren of gordijnen en trek zelf niet je mooiste kleren aan of doe een keukenschort aan.

Gebruik aangepast bestek

NumNum lepeltjes baby leren eten doe je zo little lunniDe eerste stap om je kleintje zelf te leren eten doe je met de nieuwe NumNum lepeltjes die al vanaf 6 maanden te gebruiken zijn (terug te vinden in onze shop). De kop van de lepel is plat waardoor het opscheppen van eten veel makkelijker gaat en het eten valt er onderweg niet af. Het blauwe lepeltje heeft een geribbelde structuur en is ideaal om mee te starten voor wat dunner voedsel zoals een gemixte fruitpap of een yoghurt. De oranje lepel heeft een open kern waar dikker voedsel zoals een groentepap tussen blijft steken en zo niet van de lepel kan vallen.                                                                                    NumNumDipping

De NumNum lepeltjes houden het eten vast en dan maakt het niet meer uit hoe het kindje de lepel nu juist naar de mond brengt, want er is geen verkeerde manier. De lepels hebben een voorgevormd handvat, ontworpen om comfortabel in een kinderhandje te passen. Bovendien hebben ze een zachte structuur wat zelfs kalmerend werkt voor het tandvlees bij baby’s met doorkomende tandjes.

Geef het goede voorbeeld

Maak van de maaltijden een leuk gezinsmoment waarbij ook jullie als ouders en eventueel andere kinderen allemaal samen aan tafel zitten. Als je kindje alle anderen aan tafel netjes ziet eten zal hij dit vanzelf na willen doen. Zorg er ook voor dat dit een leuke gebeurtenis is zonder teveel regeltjes want het belangrijkste is dat jullie kindje op een rustige manier leert eten. Laat hem daarom zijn eigen gang gaan en corrigeer alleen wanneer het nodig is.

Belonen
Geef je kindje complimenten als hij bijvoorbeeld niet met eten aan het spelen is. Vertel daarbij ook precies wat je zo goed vind. Bijvoorbeeld niet alleen; “je bent zo flink geweest aan tafel”, maar wel; “je hebt zo goed met je lepeltje gegeten en niet met je handen”. Deze methode werkt ook goed andersom. Dus niet alleen zeggen; “jij bent stout!” Maar wel duidelijk zeggen; “ik wil niet dat je met eten gooit!”

Eten is leuk!
Je kindje moet eten en aan tafel zitten gaan zien als een leuke bezigheid en niet als een soort straf. Een beker met water die omvalt of een lepel met eten die uit de handjes glipt, geeft toch niet, het kan allemaal gebeuren! We ruimen het gewoon op en het is geen drama. Als je jouw kindje die boodschap kunt meegeven ben je al heel goed op weg!

hooray we're open

We zijn open!

hooray we zijn open little lunni

 

Sinds 15 augustus kunnen we het eindelijk van de daken schreeuwen: Little Lunni is open!

Zelf zijn we ouders van twee jonge kinderen en net zoals andere ouders ondervonden wij dat er in ons drukke leven nog maar weinig vrije tijd over is. In het weekend trokken we soms met veel enthousiasme de stad in om te gaan shoppen, maar dit liep niet altijd even vlot. Een kind die honger heeft, een volle luier, huilbuien in de winkel of plots blijven staan en geen stap meer willen verzetten, we maakten het allemaal mee.

Al vlug ging ik als mama over naar het online shoppen. ’s Avonds in de luie zetel terwijl de kindjes in hun bed liggen, super gemakkelijk! Maar tijdens het online shoppen vond ik niet altijd wat ik wou. Al snel kwam ik op sites in het buitenland terecht met mooie en unieke spulletjes. Heel leuk voor mijn eigen kinderen maar ook om eens een origineel cadeautje te geven op een babyborrel of feestje. Het grote nadeel was dat ik vaak meer verzendkosten moest betalen dan het artikel zelf waard was.

Zo ontstond het idee om zelf een webshop te beginnen en al die unieke en vaak ook handgemaakte artikelen van over de hele wereld naar België te brengen. De zoektocht naar mooie accessoires begon, leuke dingen werden uitgekozen en “Little Lunni” werd geboren. “Lunni” is trouwens Noors voor papegaaiduiker, vandaar ook het schattige vogeltje in ons speelse logo.

Mijn broer werd ingeschakeld om een aantrekkelijke webshop te bouwen, een webshop die er overzichtelijk maar tegelijk ook fris en speels uitziet.
Mijn man fotografeert al enkele jaren als hobby en hij kreeg de opdracht om een deel van onze productfoto’s te nemen. Ook onze kindjes stonden graag model voor de lens en mochten al die leuke spullen ontdekken.

We hopen met “Little Lunni” de mensen te inspireren en veel kindjes blij te maken. Het is een leuke mix geworden van kleine merken met handgemaakte artikelen, maar ook met enkele alreeds bekende merken binnen de kids lifestyle wereld. Uiteraard blijven we op zoek gaan naar originele stuks en willen wij onze klanten een uitstekende klantenservice aanbieden.

Heb je nog advies nodig of heb je een vraag over een product? Wij helpen je heel graag verder.

Veel shopplezier bij Little Lunni!