Een unieke manier om melktanden te bewaren

Kleine kindjes worden groot en telkens bereiken ze weer een nieuwe mijlpaal, het wisselen van een melkgebit is er daar eentje van. Als je kind ongeveer 5 tot 6 jaar is maken de melktandjes plaats voor een volwassen gebit. De tandjes komen los te zitten en na wat ‘wiebelen’ vallen ze vervolgens uit. Er zit nu een gat tussen de rij tanden en dit tot grote trots van de meeste kinderen want ze worden nu echt ‘groot’ en willen het aan iedereen laten zien!

Het sprookjesverhaal over de tandenfee is een leuke manier om van het wisselen van de tanden een echte belevenis te maken. Je kindje legt voor het slapengaan zijn of haar melktandjes onder het hoofdkussen. ’s Nachts zal de tandenfee de melktandjes vanonder het kussen halen en omruilen voor een klein cadeautje of een centje. De melktanden worden dan bewaard in een doosje en zo heeft je kind een leuk aandenken aan de sprookjesachtige tandenfee voor later. Ze worden dan bijgehouden in een plastieken doosje of luciferdoosje, maar wij zijn op zoek gegaan naar een meer unieke manier om de melktanden in te bewaren.

We vonden prachtige tandenfeekussentjes in Australië en waren op slag verliefd! De lieve dame Amanda heeft zelf ook een dochtertje en kruipt met veel plezier achter haar naaimachine om tandenfeekussentjes te maken. Elk stuk is dus handgemaakt en in een kleine oplage waardoor je dus wel iets héél speciaal in huis haalt. Ze zien er heel mooi uit en zijn bovendien ook erg handig want je kan ze met een strik aan het bed of de deurklink knopen. Bij elk kussentje zit er een kaartje met een afbeelding van het melkgebit waarop je zelf kan bijhouden op welke datum jouw kindje zijn of haar tand verloren is. We hebben ze in het roze, mintgroen, en zwart, en zijn ook leuk om bijvoorbeeld cadeau te geven voor de eerste communie.

tooth fairy pillow rozetoothfairy pillow zwarttooth fairy combi roze mint

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *