Gaan slapen met de mooiste nachtlampjes

ijsbeerNachtlampjesNachtlampje panda

Goed slapen begint voor een baby of kind bij een omgeving waarin het zich veilig voelt. Als je (kleine) kinderen hebt dan is de kans groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met angst om te gaan slapen in het donkere kamertje. Misschien kun je je nog herinneren dat je vroeger als kind zelf bang was voor het donker, dit helpt om je in te leven in het gevoel van je zoon of dochter. Dit angstig gevoel moet je altijd serieus nemen want het kan slaapproblemen en aanhoudende vermoeidheid als gevolg hebben. Je kan geruststellen en troosten maar uiteindelijk moet jouw kindje leren om zelfstandig in te slapen zonder steeds papa of mama te roepen.

De gemakkelijkste en meest doeltreffende oplossing om angst in het donker in te perken is een nachtlampje. Met het klein beetje licht creëer je een veilig en knus gevoel in de slaapkamer; de kans is groot dat slapen daardoor terug gemakkelijker gaat! Naast de praktische kant staat een nachtlampje natuurlijk ook altijd mooi op de kinderkamer. Wij zijn grote fan van de lampjes van Eef Lillemor in ster, regenboog en- wolkvorm. De vrolijke nachtlampjes in zachte kleuren geven precies genoeg licht om je kleintje op weg te helpen naar dromenland. Sinds kort kregen deze lampjes ook gezelschap van een lieve ijsbeer en panda naar ontwerp van designer Suzie Ultmann.

Superhandig én ook ecologisch is de automatische timerfunctie waardoor al deze lampjes vanzelf uitgaan na 1u. Ze zijn gemaakt van fijne kunststof, worden niet warm en werken op batterijen waardoor ze volledig veilig mee kunnen naar bed. Je kind kan met een simpele drukknop zelf het nachtlampje terug aanzetten wanneer hij of zij wakker wordt in het holst van de nacht.

Kortom, een nachtlampje mag eigenlijk in geen enkele kinderkamer ontbreken! Nu snel je kindje instoppen, een verhaaltje lezen, een zoen, een knuffel en voor je weggaat het lampje aan.. slaapwel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *