Hoera je kindje is 1 jaar!

Precies twaalf maanden geleden hield jij je baby voor de eerste keer in je armen en het lijkt nog als de dag van gisteren. Je kleintje heeft alle seizoenen meegemaakt, hij kan zitten, kruipen en zet misschien al de eerste stapjes. Tijd voor een spetterend eerste verjaardagsfeestje met ballonnen, slingers, taart en cadeautjes!
Een éénjarige heeft geen tijdsbesef en begrijpt het concept verjaardag nog niet. Toch zal hij aan alle opwinding in huis merken dat er iets spannends staat te gebeuren. Ook voor mama en papa is het een heel speciale dag die jullie willen vieren en dat vraagt toch wat voorbereiding. Hierbij enkele tips voor het perfecte verjaardagsfeestje:

  • Uitnodiging

Maak een lijstje van wie je allemaal wil uitnodigen. Als je het liefst zo veel mogelijk mensen wilt uitnodigen, realiseer je dan dat je je kindje daar waarschijnlijk helemaal geen plezier mee doet. Van alle drukte en aandacht zal hij overweldigd zijn. Maak een overzicht van familie en vrienden waarvan je weet dat zonder hen, de dag niet compleet is.

Een feestje wordt pas officieel als je uitnodigingen verstuurt! Dit kan al heel simpel, door bijvoorbeeld een collage met foto’s van je kindje van het afgelopen jaar te maken (0 maanden oud, 1 maand, 2 maanden tot en met 11 maanden oud). Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn, als men maar de datum en de begintijd van het feestje weet. Om inspiratie op te doen kan je eens een kijkje nemen op Pinterest.

  • Taart

Foto’s van je schat die grabbelt met de handjes in een grote taart zijn heel leuk, maar uiteraard kan je diezelfde taart dan niet meer aan je gasten serveren. Denk daarom vooraf na over hoe je het wil aanpakken. Je kan bij de bakker een klein taartje bijbestellen voor je kindje of je zou ook van de grote taart een stukje kunnen snijden. Zet op de taart één kaarsje en als de gasten er zijn kan je samen het kaarsje uitblazen.

Voor als er meer gasten komen kan een dessertbuffet ook altijd leuk zijn om te doen. Denk aan cakepops, cupcakes, chocolademousse, wafeltjes, fruitbrochettes en ga zo maar door. Je kan de tafel heel leuk aankleden met een slinger of bijvoorbeeld wat confetti strooien tussen het aanbod van desserts.

gouden kaars 1slinger happy birthdayconfetti goud roze

  • Decoratie

Geen feestje zonder ballonnen! Maak ballonnen vast aan een touw en hang ze als een slinger door de woonkamer. Je kan ook leuke folieballonnen met zelfklevende tape aan de muur hangen of ze vullen met helium en aan de kinderstoel bevestigen. De vloer van je woonkamer bezaaien met ballonnen is ook een topper. Dit zorgt niet alleen voor een feestelijk effect, ook je kleintje kruipt of loopt al snel de ballonnen achterna, plezier verzekerd!

Ballonnen mix pastelFolieballon yayhappy birthday slinger goud

  • De outfit

Zorg voor een feestelijke outfit die je zelf graag ziet maar waar je kindje ook gemakkelijk in is. Leg eventueel nog reservekleertjes klaar voor moest je kleintje na het taartfestijn helemaal onder de slagroom zitten. Je kan natuurlijk ook een grote slab gebruiken om de schade te beperken ;).

De outfit maak je compleet met een verjaardagskroon! Creatieve mama’s kunnen zelf eentje in elkaar knutselen maar een krijtbordkroontje die je voor elke verjaardag opnieuw kan gebruiken is ook mooi. Met krijt of met een krijtbordstift kan je de leeftijd erop schrijven en zelf versieren naar wens. Achteraf met een vochtige doek afwassen en hij is terug klaar voor de tweede verjaardag of voor een ander kindje.

krijtbordkroon Ma-CielKrijtbordkroon Ma-Ciel

  • Cadeautjes

Natuurlijk mogen cadeautjes niet ontbreken op een verjaardagsfeest. Enkele cadeautips voor die leeftijd zijn: een loopkar, een trommel, een xylofoon, houten blokken,…. Maar je zult zien; vooral het scheuren van het cadeaupapier is al een hele belevenis. Het is leuk als je de dag erna thuis bent zodat je kindje al het nieuwe speelgoed kan ontdekken en wat kan bekomen van de drukke dag. Je kan eventueel ook wat speelgoed achterhouden en elke week of maand terug iets bovenhalen zodat je kind telkens iets nieuw heeft om mee te spelen.

xylofoon mint kid's conceptdonkerroze houten blokken dutch lifestyleblokkendoos kid's concept vormen

  • Foto’s

Door alle drukte kan je wel eens vergeten om de nodige foto’s van die speciale dag te maken. Zorg daarom dat je vooraf iemand aanwijst die graag foto’s wil maken. Er is altijd wel een bereidwillige fotograaf te vinden in de familie of vriendenkring. Je kan ook al enkele foto’s maken voordat het feestje begint. Denk maar aan je kindje in de eetstoel die versierd is met ballonnen of een foto met de verjaardagskroon op.

  • Geniet en hou rekening met je kindje

Je kind krijgt op zijn of haar feestje veel aandacht van alle gasten maar het is ook belangrijk om zelf te genieten. Probeer om niet alleen maar bezig te zijn met het zorgen voor de gasten en heen en weer te lopen. Zet zoveel mogelijk vooraf klaar zodat je zelf de tijd hebt om samen pakjes open te maken en aan tafel te zitten wanneer jullie oogappel zijn/haar eerste taartje eet. Hou ook rekening met het dagritme van je kind. Sla zeker geen dutjes over want anders zit je met een huilend kind aan tafel die allesbehalve in feeststemming is.

Maak er een geslaagd verjaardagsfeestje van en geniet samen van deze belangrijke mijlpaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *